Συνήθειες κατά την κατανάλωση τροφής

Οι γάτες είναι σαρκοφάγα ζώα και αρέσκονται στο να καταναλώνουν κρέας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τροφή. Από την ηλικία του ενός μηνός είναι σε θέση να δοκιμάσουν στερεά τροφή. Μια ή και περισσότερες γάτες μπορούν να τρώνε από το ίδιο πιάτο. Ωστόσο, ορισμένες γάτες δεν ανέχονται να τρώνε συντροφιά με άλλες και αρπάζουν το φαγητό τους για να το φάνε πιο μακρυά. Επίσης υπάρχει η πιθανότητα να βγάλουν προειδοποιητικούς ήχους πρός άλλες γάτες την ώρα που τρώνε. Άλλες πάλι κρατούν όλη την τροφή αποκλειστικά για αυτές, με το να χαμηλώνουν το κεφάλι και το σώμα αγκαλίαζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο το πίατο.
Επίσης τους αρέσει να τρώνε χόρτα και φυτά που υπάρχουν στο σπίτι καθώς τις βοηθούν στην διαδικασία της πέψης.
Ορισμένες γάτες έχουν πραγματικά περίεργες συνήθειες, όπως η Ριρί που της άρεσε να καταναλώνει ωμό ρύζι, και ορισμένες φορές ήθελε να τραφεί με καλαμπόκι. Όλοι έμεναν άναυδοι παρατηρώντας ένα τέτοιο γεγονός.
Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου γάτες αρνούνται να φάνε την ίδια τροφή για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, και πρέπει να τους δώσεις διαφορετική.
Η Ριρί για παράδειγμα, έπαιρνε το φαγητό στο στόμα της και άρχιζε να το φτύνει. Ότι απέμενε το κατάπινε, ενώ αυτό που είχε φτύσει δεν το άγγιζε. Ταυτόχρονα, ζητούσε διαφορετική τροφή κάθε μέρα. Τέλος, απεχθάνονταν το κρύο φαγητό.