Οι κτηνίατροι

Η Αλίκη Δέγλερη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Αποφοίτησε το 2002 από την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Szent Istvan της Βουδαπέστης (Ουγγαρία). Κατά το διάστημα 1992 – 1995 εργάστηκε εθελοντικά σαν νοσοκόμα στην Φιλοζωική Εταιρεία ενώ μέχρι το 2004 εργάστηκε εθελοντικά σαν βοηθός κτηνιάτρου σε Κτηνιατρικές Κλινικές στην Ελλάδα και στην Ουγγαρία.. Έχει συμμετάσχει σε εθελοντικές στειρώσεις αδεσπότων σε όλη την Ελλάδα και έχει αναλάβει την περιποίηση, περίθαλψη και εκπαίδευση αλόγων στον Όμιλο Ιππασίας στο Γουδί.
Παράλληλα, έχει εργαστεί εθελοντικά με τον σύλλογο Χαμόγελο του Παιδιού για την περίθαλψη των ζώων που βρίσκονται στην κατοχή του συλλόγου.
 
Η Τζίνα Δέγλερη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Ύστερα από 3 χρόνια εθελοντικής εργασίας σαν νοσοκόμα στην Φιλοζωική Εταιρεία, σπούδασε στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Szent Istvan της Βουδαπέστης (Ουγγαρία) από όπου αποφοίτησε το 2002. Μέχρι το 2005 εργάστηκε εθελοντικά σαν βοηθός κτηνιάτρου σε Κτηνιατρικές Κλινικές στην Ελλάδα και στην Ουγγαρία.. Κατά το 2004 και 2005 παρακολούθησε σεμινάρια ομοιοπαθητικής της Εθνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας, ενώ παράλληλα, το 2004, συμμετείχε και σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στειρώσεων στην Ρουμανία που διήρκεσε 3 εβδομάδες. Το 2005 και 2006 παρακολούθησε εκπαιδευτικά προγράμματα οδοντιατρικής και εξονυχισμού για ιπποειδή στην Ύδρα και στην Κέρκυρα.
Η Τζίνα διατηρεί μέχρι σήμερα έντονη φιλοζωική δρατηριότητα με συμμετοχή το 2003 στο πρόγραμμα της  GAWF «στειρώσεις των αδέσποτων  ζώων στα νησιά», όπου εργάστηκε εθελοντικά σαν κτηνίατρος σε Άνδρο, Ικαρία, Πήλιο και Ύδρα. Στην Ύδρα ειδικότερα ανέλαβε και την περιποίηση ποδιών και δοντιών σε ίππους, όνους και ημιόνους. Το 2004 για ένα μήνα συνεργάστηκε με την ομάδα κτηνιάτρων από την Vier Pfoten σε μηνιαίο πρόγραμμα στειρώσεων, αποπαρασίτωσης, και αντιλυσσικού εμβολιασμού σε σκύλους και γάτες στην Θεσσαλονίκη. Από το 2004 μέχρι σήμερα πραγματοποιεί εθελοντικά στειρώσεις  και περίθαλψη σε γάτες στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα και κυρίως στα νησιά του Αιγαίου.