Άρθρα και Συμβουλές - γενικά

Τα αποτελέσματα των παρατηρήσεων που καταγράφονται στην ενότητα "Άρθρα" προέρχονται κυρίως από τη μελέτη της συμπεριφοράς των προσωπικών μου κατοικίδιων ζώων.

Το πρώτο κατοικίδιο που είχα ήταν μια παιχνιδιάρα γκρί Ευρωπαϊκή γάτα -ωστόσο λόγο έλλειψης γνώσεων σχετικά με την συμπεριφορά της και της ύπαρξης άλλων δύο παιδιών στην οικογένεια- η γάτα απέφευγε να είναι κοντά μας. Αποτέλεσμα της πρώτης μου επαφής ήταν να φύγει όταν της δόθηκε η ευκαιρία για ανεξαρτησία κινήσεων.

Το επόμενο κατοικίδιο ήταν ένας σκύλος, όμως δεν ήταν το ίδιο. Οπότε στην ηλικία των οχτώ ετών απέκτησα την δική μου οικόσιτη γάτα. Ήταν μια θηλυκή Σιάμ ενός έτους. Αρχικά και οι δύο πλευρές αντιμετωπίζαμε προβλήματα στην επικοινωνία, σύντομα όμως γίναμε μια ομάδα και μείναμε μαζί για σχεδόν δεκαεννέα χρόνια.

Με την συμπλήρωση των δεκατρίων ετών, μου επιτράπηκε από την οικογενειά μου να παίρνω υπό την προστασία μου και να περιθάλπτω αδέσποτα γατάκια. Οφείλω να σημειώσω ότι πάγια πολιτική της οικογενειάς μου ήταν –και εξακολουθεί να είναι- η φροντίδα των άρρωστων και τραυματισμένων ζώων που συναντούσαμε. Επειδή μας ήταν αρκετά δύσκολο να τα αποχωριστούμε, καταλήξαμε να έχουμε υιοθετήσει οχτώ αδέσποτες γάτες (οι οποίες έμεναν στο σπίτι μας). Επιπρόσθετα, υπήρχαν άνω των δέκα γατών που αναζητούσαν τροφή και κατάλυμα στον κήπο του σπιτιού μου καθώς και άλλες σαράντα που ζούσαν στην εξοχή με την γιαγιά και τον παππού μου.

Τζίνα Δέγλερη